Weldra met pensioen

Stoppen met werken is tegelijkertijd een afscheid en een nieuw begin. Het beïnvloedt je leven (en dat van je partner) ingrijpend. Je staat de drempel van een volledig nieuwe levensfase, waarin alles mogelijk is. Maar hoe ga je die nieuwe carrière vormgeven? Hoe maak je jouw pensioen tot een succes?

Training en advies bij Leef-Tijd daagt je uit om op zoek te gaan naar jouw persoonlijke geheim voor een succesvol pensioen. Met de hulp van doe-het -zelf opdrachten, ervaringen van anderen, concrete tips en nog veel meer, stimuleren we jouw om je eigen praktische beleidsplan op te stellen voor de toekomst.

We gebruiken de metafoor van een huis. Dat huis heeft fundamenten en die zijn: een actieve, positieve en creatieve opstelling. Het huis heeft ook kamers: mijn lichaam, mijn geest, mijn hebben en houden, mijn relaties en mijn zingeving. Dat huis heeft ook nog een zolder en een kelder waar allerlei schatten liggen te wachten. Het huis staat ook in een tuin waar van alles kan geplant en gezaaid worden en misschien hier en daar gesnoeid moet worden.

schilder

Enkele vragen waar je met onze training en advies een antwoord op vindt:

  • Mijn pensioen komt snel dichterbij maar ik ben nog veel te druk met mijn werk. Hoe bereid ik me voor?
  • Hoe geef ik mijn afscheid op het werk vorm?
  • Wat kan ik doen om geestelijk en lichamelijk fit (en bij) te blijven?
  • Is het belangrijk om een eigen plek, een vluchtheuvel te hebben, en hoe realiseer ik die?
  • Op welke manier komt de relatie met mijn partner onder druk te staan? Hoe vermijd ik dat?

Training & Advies voor seniors die op pensioen gaan kan bij Leef-Tijd op verschillende manieren:

  • Een presentatie, workshop of training met als titel: “Gepassioneerd Gepensioneerd” georganiseerd door je bedrijf of organisatie.
  • Een workshop “Proeven van wijn en met pensioen zijn”: de combinatie van de presentatie “Gepassioneerd gepensioneerd” en wijn proeven met een sommelier. Op aanvraag van je bedrijf of organisatie, of als afscheidsmoment op het werk.
  • Individuele coaching (of als koppel): In mijn kantoor, al wandelend, of online.
  • Een online cursus bij Etadoro met cursusboek, opdrachten en feedback. Kijk op www.etadoro.nl
  • Het zelfmanagementboek: “Met plezier met pensioen”. Op aanvraag sturen we dit graag toe.

Als je meer informatie wenst of interesse hebt in een vrijblijvend gesprek, aarzel dan niet om contact op te nemen.