Wandelen is een vrij eenvoudige vorm van bewegen. Je hebt er geen apparatuur voor nodig, geen brandstof en je kunt het dagelijks doen. Alle dagen van het jaar, alle uren van de dag en de nacht. Je hebt niemand nodig als is wandelen met een ‘compagnon de route’ wel leuker. Wandelen is goed voor hard en bloedvaten en voor onze hersenen. Maar wat weinig mensen weten en toepassen is de bonus die het oplevert voor je inspiratie en creativiteit.
Het dagelijks streefdoel is 10.000 stappen al kwamen onderzoekers in Zuid-Amerika er net achter dat de Indianen die geen hart en vaatziekten kennen er 16.000 doen.
Voor je creativiteit is een lange wandeling gekoppeld aan een lange treinreis ideaal. In de terugreis kan de oogst van je dag wandelen al beginnen. Als senior met je seniorenbiljet is het nog goedkoop ook. Reis naar Eupen en ga in het Hertogenwald wandelen, of naar Dinant of naar Oostende.
Maar uiteindelijk bestaat de kunst erin om wandelen in je dagelijks leven te integreren en kleinere wandelen te plannen.Leef-tijd.be weldra met pensioen

Lof van het wandelen
Deel dit bericht:

Geef een reactie

avatar
wpDiscuz