Geniet van je pensioen – 200 tips om actief te blijven

Dat is voor als ik met pensioen ben – hoe dikwijls hoor je dat niet zeggen? Eindelijk zeeën van tijd om te doen wat je graag doet… Maar wat is dat dan allemaal? Wat is voor jou echt van belang? Hoe wil je je dagen doorbrengen? Sommige senioren hebben het drukker dan ooit wanneer ze gepensioneerd zijn en andere genieten juist van de rust. Dit boek zet je op weg om jouw tweede carrière zin te geven en reikt 200 tips aan om actief te blijven.

Uitgever: Davidsfonds
Publicatiedatum: 12/2019

Ouder worden met de glimlach

Lachen is gezond. Met een glimlach om de lippen voel je je blijer en gelukkiger. Bovendien is lachen makkelijk en zeker niet duur. Wanneer je bijna of helemaal met pensioen bent en de tijd steeds sneller lijkt te gaan, is humor een uitstekend middel tegen de stress en de ongemakken van het leven. Heb je Abraham of Sara allang gezien? Dan ga je met dit boekje vol inspiratie in de hand met een glimlach de toekomst tegemoet!

Uitgever: Witsand Uitgevers
Publicatiedatum: 06/2016

Met plezier met pensioen

In ‘Met plezier met pensioen’ stoomt Mark Claus je klaar voor de start van je tweede carrière. Het bevat tal van tips en adviezen die je helpen je toekomst na je laatste werkdag uit te stippelen: van het bepalen van je afbouwscenario, naar het schrijven van je afscheidsspeech tot het zoeken van nieuwe uitdagingen. Daarnaast reikt Claus je heel wat nuttige vragen, doe-opdrachten en leestips aan die je stimuleren om je pensioen helemaal op maat voor te bereiden. Op pensioen gaan of zijn moet je leren, maar met deze handleiding word je al aardig op weg gezet.

Uitgever: Davidsfonds
Publicatiedatum: 02/2015

Gefeliciteerd! Gepensioneerd!

Bijna of net met pensioen? Proficiat! De mooiste tijd van je leven komt eraan! Dit boek is het mooiste cadeau dat je van iemand kan krijgen. Het zal je helpen om je pensioen zinvol in te vullen door je te laten zien hoe je positief, actief en creatief kunt blijven als je met pensioen bent. Hoe kun je ten volle genieten van de jaren die komen? En welke valkuilen kun je maar beter vermijden?

Uitgever: Witsand Uitgevers
Publicatiedatum: 09/2011

Gepassioneerd gepensioneerd

Het perfecte cadeauboekje voor wie met pensioen gaat of net is gegaan, en zich realiseert dat hij nog een heel leven voor de boeg heeft, boordevol tips over hoe je dat zo zinvol en gelukkig mogelijk kunt invullen.

Uitgever: Witsand Uitgevers
Publicatiedatum: 11/2010

Beter met de jaren – 123 tips om te blijven werken met de glimlach na je vijftigste

Ben je de vijftig voorbij en heb je Abraham of Sarah dus al gezien? Dan is de tijd aangebroken dat iedereen (en jijzelf in de eerste plaats) het weet: vanaf nu word je alleen nog maar beter met de jaren! Dit boekje staat boordevol tips om van dit stuk van je carrière zelf de mooiste jaren van je leven te maken. Wat wil je nog bereiken? Hoe stel je je op in de toekomst? Hoe zorg je voor een goede balans tussen leven en werken? Hoe ga je demotivatie en andere bedreigingen te lijf?

Uitgever: Lannoo
Publicatiedatum: 08/2008

Hartelijk gepensioneerd! – 123 tips tips bij een nieuwe start

Mark Claus begeleidt al dertig jaar mensen die op het punt staan met pensioen te gaan. De 123 beste tips heeft hij nu gebundeld in dit leuke cadeauboekje. Hoe bereid je je het beste voor op je nieuwe carrière ná je pensioen? Hoe neem je goed afscheid van je werk en je collega’s? Hoe ga je om met het pensioen van je partner? Hoe blijf je scherp? Waarom is humor zo belangrijk? Waar vind je nieuwe uitdagingen? Hoe zorg je goed voor jezelf? Mooi vormgegeven en geïllustreerd, en gekruid met een vleugje humor.

Uitgever: Lannoo
Publicatiedatum: 06/2007

Het leven begint vandaag – 123 inspirerende gedachten

Een boekje vol inspiratie om cadeau te doen aan wie vol vertrouwen de tweede helft van zijn leven is ingestapt. De opvolger van het succesvolle cadeauboekje Hartelijk gepensioneerd, dat vorig jaar verscheen en meermaals werd herdrukt. Een geschenk voor wie, pas of langer geleden, Abraham of Sarah heeft gezien.
Ouder worden kan op veel manieren. Je kunt versuikeren, verharden of verzuren, maar je kunt ook rijpen of beter en wijzer worden. Dit boekje bundelt 123 inspirerende gedachten die ervoor zorgen dat je leven na je vijftigste alleen maar beter wordt…

Uitgever: Lannoo
Publicatiedatum: 10/2007

Op Safari naar je werk

Als ervaren werknemer kun je vandaag niet meer stoppen met werken op je vijfenvijftigste. Zelfs op je zestigste stoppen zit er niet meer in. Vind je dat een grote ramp of valt het nog wel mee? Onze maatschappij heeft duidelijk een probleem. Dat probleem heeft te maken met de kleuren grijs en groen. Er komen meer ouderen – dat is de vergrijzing – en er komen minder jongeren – dat is de ontgroening. Om dat probleem aan te pakken moet het roer radicaal om. Gelukkig groeit de maatschappelijke tendens om langer aan de slag te blijven. Dit boek overtuigt je om dat probleem om te smeden tot een uitdaging.

Uitgever: Lannoo
Publicatiedatum: 10/2007

Het geheim van een succesvol pensioen

Het resultaat van vele jaren training aan groepen en individuen die op het punt staan met pensioen te gaan. De perfecte voorbereiding op je derde leven: dat van het leven na het pensioen. Hoe vermijd je het zwarte gat? Met je pensioen begint een heel nieuwe carrière.
Verneem hoe je het beste afscheid neemt op je werk, maak kennis met de 10 instrumenten die je helpen om zinvol met pensioen te gaan, leer ouder te worden met de glimlach…
Boordevol concrete tips, getuigenissen en doe-hetzelfopdrachten. Stippel je persoonlijke beleidsplan uit!

Uitgever: Lannoo
Publicatiedatum: 04/2005

Alle boeken uit deze lijst zijn ook te verkrijgen in je lokale bibliotheek, of op aanvraag te bestellen bij Mark Claus.